Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 11:22

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ «COVID-19» ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

1. Προμηθευτείτε με όλα τα απαραίτητα είδη προσωπικής υγιεινής
Για το προσωπικό της επιχείρησης σας προμηθευτείτε υγρό σαπούνι, αντισηπτικό ή οινόπνευμα και όπου απαιτείται γάντια και μάσκες. Ακολουθήστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για λήψη προσωπικών μέτρων προφύλαξης από τον ιό COVID-19
2. Ενισχύστε τις υπηρεσίες καθαρισμού
Ενισχύστε τις υπηρεσίες καθαρισμού χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένα απολυμαντικά υλικά μετά το πέρας του τακτικού καθαρισμού, είτε αυξήστε τις ώρες καθαρισμού. Φροντίστε να απολυμαίνονται καθημερινά μεταλλικές επιφάνειες, πόμολα, γραφεία reception, χώροι υγιεινής και οποιεσδήποτε επιφάνειες ή σημεία που αγγίζετε με μεγαλύτερη συχνότητα, είτε είναι περισσότερο εκτεθειμένα.
3. Πραγματοποιήστε προαιρετικά και προληπτικά Μικροβιοκτονία
Η Μικροβιοκτονία γίνεται με νεφελοψεκασμούς κοινούς ή ψυχρής ομίχλης. Οι εταιρίες απολύμανσης εφαρμόζουν ειδικά σκευάσματα, που είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, με τη μέθοδο του ψεκασμού ή της εκνέφωσης. Για τη μικροβιοκτονία κοινοχρήστων χώρων, χώρων γραφείων, τουαλετών ή άλλων χώρων όταν υπάρξει ανάγκη, πραγματοποιούνται εφαρμογές με μικροβιοκτόνο σκεύασμα, από ειδικό συνεργείο και πάντα με τα κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Μετά το πέρας της εφαρμογής και για διάστημα τριών (3) ωρών είναι απαραίτητο ο χώρος να παραμείνει κλειστός και γιαυτό προτείνεται να γίνεται εκτός ωρών εργασίας. Στον νεφελοψεκασμό η εφαρμογή πραγματοποιείται στο εσωτερικό των κτιρίων με ειδική ηλεκτρική συσκευή, η οποία προκαλεί λεπτότερο διαμερισμό του ψεκαστικού διαλύματος, ώστε μέσα στο χώρο να αναπτύσσεται μία ψυχρή ομίχλη η οποία καλύπτει όλες τις επιφάνειες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα παραπάνω είναι μόνο προληπτικά μέτρα προστασίας και όχι καταστολής. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος συνδεδεμένο με τον χώρο εργασίας σας, ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ τον ΕΟΔΥ στο 1135

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 esl@otenet.gr

 2410 532 330


©2021 Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. All Rights Reserved.