Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 13:18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Κοροναϊός(Covid-19)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία καλούμαστε ως πολίτες, έμποροι και επιχειρηματίες να αντιμετωπίσουμε πέραν των πλείστων προβλημάτων και τον κίνδυνο της επέκτασης του κοροναiου, με άμεσο αντίκτυπο την υγεία των πολιτών αλλά και ταυτόχρονα την επιβράδυνση της οικονομίας που ήδη εξελίσσεται επιβαρύνοντας τις ήδη λαβωμένες επιχειρήσεις από την 10ετή κρίση και ύφεση.

Είμαστε όλοι αντιμέτωποι με δυο κρίσιμες παραμέτρους τον χρόνο και τον φόβο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο σήμερα και κατόπιν επικοινωνίας με  φορείς της πόλης, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  1. Να ακολουθηθούν αυστηρά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ σε όλα τα καταστήματα της πόλης (σχολαστική καθαριότητα, αντισηπτικά σε εμφανή και εύκολα προσβάσιμα σημεία της επιχείρησης, γάντια και μάσκες)

Επίσης ζητάμε από το κράτος με προτεραιότητα για τους αυτοαπασχολούμενους με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ:

  1. Την απαλλαγή τους από τις τρέχουσες εισφορές για την προσωπική τους ασφάλιση για τους επόμενους 4 μήνες, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  2. Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για το επόμενο 4μηνο
  3. Την άμεση αναστολή των φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων για τους επόμενους 4 μήνες. Να μη χαθεί καμία ρύθμιση λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ, άλλους λογαριασμούς.
  4. Την άμεση άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης, δεσμευμένων λογαριασμών, κατασχέσεων κλπ εις βάρος τους. Να ανασταλούν πλειστηριασμοί αλλά και κάθε διακοπή ρεύματος, νερού κλπ
  5. Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα για τις νέες αυτοαπασχολούμενες μητέρες ώστε να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν άμεσα στην επιχείρησή τους
  6. Την άμεση επιβολή αφορολόγητου ορίου, για εισοδήματα ως και 12.000 ευρώ το χρόνο και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μην εκτιναχθούν για μία ακόμα φορά τα χρέη τους.

Τέλος ο ΕΣΛ θα κάνει μια σειρά συναντήσεων με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για να συζητήσει περεταίρω μέτρα ανακούφισης των εμπόρων της πόλης.

Πάνω απ’ όλα συνιστούμε ψυχραιμία, ομοψυχία και ενότητα, όχι υπερβολές και ακρότητες που προκαλούν πανικό και σύγχυση.

 

Από τον ΕΣΛ

 

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 esl@otenet.gr

 2410 532 330


©2020 Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. All Rights Reserved.