Τρίτη, 05 Μαΐου 2020 10:31

Επιστολή Διαμαρτυρίας ΕΣΛ προς Υπουργό Ανάπτυξης

Λάρισα, 4 Μαΐου 2020

Αρ. Πρωτ.:876

 

Προς: Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του εκ μέρους όλων των συναδέλφων του λιανικού εμπορίου, που ως επί το πλείστον είναι οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς σήμερα, 4 Μαΐου 2020, κατά περίεργο τρόπο άνοιξαν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ξένων και ελληνικών συμφερόντων με εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να ανοίξουνε οι μικρές επιχειρήσεις έως 250 τετραγωνικά μέτρα.

Δημιουργείτε έτσι μεγάλη σύγχυση και αδικία στην αγορά, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Κάθε μέρα που περνάει παραμένοντας κλειστά οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις συσσωρεύουν χρέη και θα είναι πιο δύσκολη η μετάβασή τους στην κανονικότητα.

Για αυτόν τον λόγο ζητάμε να επανεξεταστεί το μέτρο και να ανοίξει η αγορά νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία  11η  Μαΐου.

Πιστεύουμε κ. Υπουργέ πώς το αίτημα μας είναι δίκαιο, προσφέραμε και θα προσφέρουμε πολλά τόσο στην εθνική οικονομία όσο και στην καταπολέμηση της ανεργίας τηρώντας πάντα τους κανόνες για την ασφάλεια όλων, κάτι που θεωρούμε ότι είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί στις μικρές επιχειρήσεις. Είναι παράλογο να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, οι μικρές επιχειρήσεις για μια ακόμη φορά αδικούνται και οι μεγάλες αλυσίδες ευνοούνται.

Κλείνοντας πιστεύουμε πως με την άμεση παρέμβασή σας θα επέλθει η ηρεμία στην αγορά και θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας

 

Ο Πρόεδρος

Παπαδόπουλος Χαράλαμπος

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 esl@otenet.gr

 2410 532 330


©2021 Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. All Rights Reserved.