Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 09:52

Ανακοίνωση για Σάββατα καλοκαιριού 2020

Λάρισα, 11 Ιουνίου 2020

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου - Ανακοίνωση

 

Αγαπητοί συνάδελφοι-σες,

 Φέτος το εμπόριο βίωσε μία  πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορονοιού. Τα καταστήματά μας παρέμειναν κλειστά σχεδόν 2 μήνες,  με μεγάλες οικονομικές συνέπειες και χωρίς να είμαστε σίγουροι για το μέλλον και τί αυτό μας επιφυλάσσει, κυριαρχώντας η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα.

Η απόφαση πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, (καθώς λόγω συνθηκών δεν επιτρέπεται να γίνει Γενική Συνέλευση) κατά πλειοψηφία και κατ’ εξαίρεση  και μόνο για φέτος.

Αποφάσισε λοιπόν να προτείνει  στα καταστήματα-μέλη του συλλόγου να παραμείνουν κλειστά τα Σάββατα από 25/7/2020 μέχρι και 22/8/2020.

Για αυτή τη χρονιά που είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, το ΔΣ του ΕΣΛ προέβη στην απόφαση αυτή με την ελπίδα για αύξηση της αγοραστικής κίνησης καθώς οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, στις 13 του μηνός και με την θεσμοθετημένη Κυριακή των εκπτώσεων που τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά, δηλαδή στις 18 Ιουλίου, ευελπιστώντας στην αναπλήρωση του χαμένου τζίρου.

Όλες οι επιχειρήσεις οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν από την υγειονομική κρίση, καθώς βιώνουμε μια μεταβατική και δύσκολη περίοδο για το εμπόριο και ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.

Η εφαρμογή της πρότασης είναι προαιρετική.

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 esl@otenet.gr

 2410 532 330


©2021 Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. All Rights Reserved.