Κυριακή, 23 Μαΐου 2021 19:30

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δήλωση προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας για το κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 23 Μαΐου

 

 

Ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας,

αισθάνομαι την ανάγκη, για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους της πόλης αλλά και τούς πολίτες, που έδωσαν ηχηρή απάντηση στα σχέδια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, κρατώντας κλειστά τα καταστήματα σε ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό από την πρώτη Κυριακή, σχεδόν καθολικά. Aκόμη και τα ελάχιστα καταστήματα που άνοιξαν, νωρίς το μεσημέρι αναγκάστηκαν να κλείσουν εφόσον δεν υπήρξε κανένα εμπορικό ενδιαφέρον.

Οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου εκφράζοντας κατά  τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στις μεθοδεύσεις για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, απόφαση που γίνεται πράξη μόνο στα μεγάλα mall, εκπτωτικά χωριά και πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων.

Την Κυριακή 23 Μαΐου όπως και στις 16 του μηνός, ο εμπορικός κόσμος και οι πολίτες της πόλης μας, αλλά και όλης της χώρας, γύρισαν την πλάτη και έδωσαν ηχηρή απάντηση στα σχέδια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.

Ακόμη και μεγάλες Ελληνικές αλυσίδες και Super Market, κράτησαν τα καταστήματά τους κλειστά και έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους.

 Φάνηκε πόσο ανεδαφικά είναι τα επιχειρήματα περί ενίσχυσης της αγοράς έναντι των πολύμηνων καταστροφικών και αναποτελεσματικών lockdown και των διάφορων click inside & click away.

Είναι πλέον σαφές, ότι η προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων σε βάρος της κοινωνίας και προς όφελος μεγάλων συμφερόντων.

Πάγια και αμετακίνητη θέση μας είναι πως η Κυριακή ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει αργία. Κάθε προσπάθεια για το αντίθετο θα μας βρει απέναντί της.

Οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται περισσότερες ώρες, αλλά ουσιαστική χρηματοδοτική στήριξη για να μπορέσουν να μπουν σε τροχιά επανεκκίνησης και να κρατηθούν ζωντανές.

 Εκ της γραμματείας

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 info@eslarisas.gr

 2410 532 330


©2021 Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. All Rights Reserved.