Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 14:13

Πιο στενή η συνεργασία εμπόρων και Περιφέρειας

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη σε θεσμικούς φορείς της περιοχής, στο πλαίσιο μιας σειράς εθιμοτυπικών επαφών που προγραμματίστηκαν στο άμεσο χρονικό διάστημα, πραγματοποίησε χθες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η νεοσύστατη διοίκηση του εμπορικού συλλόγου Λάρισας.

Το νέο Δ.Σ. του ΕΣΛ, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις και συζήτησαν τρόπους ενδυνάμωσης των δεσμών μεταξύ του εμπορικού κόσμου και της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος των εμπόρων Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, εξαίροντας πρωτίστως την αγαστή συνεργασία και την αμέριστη συμπαράσταση που τυγχάνουν από την Περιφέρεια, εξέθεσε το βασικό πυρήνα των θεμάτων που απασχολούν το εμπόριο, ανέλυσε το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται και ανέδειξε την ασφυκτική φορολογική πολιτική που ασκείται σε βάρος της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην ανάγκη δημιουργίας νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, που θα αυξήσουν τη ρευστότητα και τις επενδύσεις στην αγορά και ζήτησε από τον κ. Αγοραστό να ενισχύσουν τις κοινές παρεμβάσεις τους, προκειμένου να επιτύχουν την προώθηση των αιτημάτων τους προς την κεντρική διοίκηση.

Από την πλευρά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να βρίσκεται ουσιαστικά και αποτελεσματικά στο πλευρό του εμπορικού κόσμου, πως θα στέκεται αρωγός στις δράσεις του φορέα προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης των προβλημάτων και συμφώνησε να υπάρξει στενότερη και γόνιμη συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλες οι παθογένειες που χρόνια τώρα αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Να σημειωθεί ότι η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση της διοίκησης των εμπόρων είναι με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη.

Πηγή: eleftheria.gr

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 esl@otenet.gr

 2410 532 330


©2021 Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. All Rights Reserved.