Τρίτη, 06 Ιουλίου 2021 09:27

Κυριακή 11 Ιουλίου και Σάββατα καλοκαιριού 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ & ΣΑΒΒΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2021

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποφάσισε εσπευσμένα την έναρξη των θερινών εκπτώσεων μια εβδομάδα νωρίτερα από την ημερομηνία που ορίζει η νομοθεσία δηλαδή την Δευτέρα στις 5 Ιουλίου αντί για τις 12 Ιουλίου λόγω της κατάστασης της πανδημίας.

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου και σύμφωνα με τη νομοθεσία τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν ανοικτά την πρώτη Κυριακή, (μια από τις οκτώ θεσμοθετημένες Κυριακές του χρόνου), κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή στις 11 Ιουλίου με προτεινόμενο (κατά πλειοψηφία) ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, 11.00-16.00.

Ως εκ τούτου, σεβόμενοι πάντα τον θεσμό των εκπτώσεων με την ελπίδα μιας αυξημένης αγοραστικής κίνησης στην έναρξη τους, που θα οδηγήσει στην όποια αναπλήρωση του χαμένου τζίρου, ειδικά την πρώτη εβδομάδα, το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να προτείνει στα καταστήματα-μέλη του συλλόγου να παραμείνουν κλειστά, από το επόμενο Σάββατο, συγκεκριμένα από 17/7/2021 (αντί για 24/7/21 που είχε ανακοινωθεί πριν την ενημέρωση των πρόωρων εκπτώσεων) μέχρι και 21/8/2021.

Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι με την κατάσταση που βιώνουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η απόφαση του ΔΣ για τα Σάββατα του καλοκαιριού πέρσι και φέτος λόγω covid, έχει να κάνει με την έναρξη των εκπτώσεων και την ανοιχτή αγορά την πρώτη και αποδεδειγμένα πιο αποδοτική εβδομάδα τους.

Προτείνουμε λοιπόν φέτος τα Σάββατα να είναι κλειστά από 17/7/21 έως και 21/8/21 δηλαδή 6 Σάββατα.

Πάντα με το σκεπτικό της δυνατότητας τόνωσης της αγοραστικής κίνησης στις επιχειρήσεις μας ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους να έχουμε μια πολύ καλή εκπτωτική περίοδο.

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 info@eslarisas.gr

 2410 532 330


©2021 Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. All Rights Reserved.