Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 15:23

Δελτίο Τύπου: Αλλαγή Ωραρίου στο λιανεμπόριο από Δευτέρα 22 Νοεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε μόλις η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανακοινώνεται στο καταναλωτικό κοινό και στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου ότι από Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021:

• Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν αστικά κέντρα πόλεων, τροποποιείται το ωράριο των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα. Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 22/11/2021, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα θα είναι ανοικτά κάθε ημέρα από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ τις καθημερινές. Το μέτρο αυτό δεν αφορά στα  supermarkets, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία. Με το μέτρο αυτό επιτυγχάνεται η αποτροπή του συγχρονισμού των ωρών αιχμής των μετακινήσεων των εργαζόμενων πολιτών που παρέχουν δια ζώσης εργασία και των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα λιανικού εμπορίου. Επιπρόσθετα, επιδιώκεται η κατανομή της προσέλευσης των καταναλωτών στα καταστήματα λιανικού εμπορίου  σε περισσότερες ώρες της ημέρας έτσι ώστε να αποφευχθεί, στο μέτρο του δυνατού, η δημιουργία ουρών έξω από τα καταστήματα και η αποφυγή συνωστισμού μέσα  σε αυτά.

• Στα καταστήματα λιανικού εμπορίου,  στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης, στα κομμωτήρια, στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους χώρους με συναφείς δραστηριότητες ή παροχής υπηρεσιών δυνατότητα πρόσβασης έχουν οι εμβολιασμένοι ή εντός των τελευταίων έξι (6) μηνών νοσήσαντες από τη νόσο COVID-19 και οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι συμπολίτες μας που έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο με PCR ή rapid test πριν από την παρουσία τους στο κατάστημα.

• Τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 17 ετών έχουν δυνατότητα πρόσβασης, σε όσους από τους προαναφερθέντες χώρους επιτρέπεται η παρουσία ανηλίκων, και μόνο εφόσον έχουν υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο self-test εντός των τελευταίων 24 ωρών αντίστοιχα πριν από την παρουσία τους στο χώρο. Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 4 ετών έχουν δυνατότητα πρόσβασης χωρίς έλεγχο.

Ωστόσο επειδή το μέτρο αυτό του ωραρίου έχει ήδη δοκιμαστεί στην πόλη μας και αποδείχθηκε ότι δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμο και λειτουργικό, καθώς η Λάρισα αν και είναι αστικό κέντρο δεν παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προς διευκόλυνση των συναδέλφων, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, προτείνει στα καταστήματα-μέλη του, προκειμένου να μην αλλάξει ο ημερήσιος αριθμός ωρών εργασίας, λόγω της έναρξης λειτουργίας στις 10:00 το πρωί το εξής ωράριο:

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:     10:00-15:00       17:00-21:00

ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ:               10:00-15:00

©2021 Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. All Rights Reserved.