Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 13:56

Επίσημο τέλος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Κυρίες και κύριοι,

Σας γνωστοποιούμε ότι, με το σχέδιο νόμου «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα» και ειδικά στο άρθρο 6 αυτού, υλοποιείται ένα πάγιο αίτημά μας, όλων των Εμπορικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιών και της ΕΣΕΕ, αυτό της κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Το ΙΝΕΜΥ, το ινστιτούτο της ΕΣΕΕ, ήδη από την πρώτη στιγμή είχε καταδείξει μέσα από τις έρευνές του ότι, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις όχι μόνο είχαν μηδενική απόδοση αλλά ζημίωναν γενικότερα τον θεσμό των εκπτώσεων.  Κι αυτό, επειδή προκαλούσαν σύγχυση στον καταναλωτή, ο οποίος περίμενε εκπτώσεις αλλά δεν τις είχε, αφού οι δυνατότητες των επιχειρήσεων να διαθέσουν με μειωμένες τιμές κατά τις οριοθετημένες περιόδους ήταν εξ’ αρχής περιορισμένες.

Με την παραπάνω διάταξη και εφόσον αυτή ψηφιστεί από την Βουλή, καταργείται αυτός ο αποτυχημένος θεσμός και αναμένεται να επανέλθει ένας βαθμός ισορροπίας στην αγορά, προς όφελος τόσο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και του καταναλωτή.

Για όλες τις σχετικές εξελίξεις, θα σας κρατήσουμε ενήμερους.