Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 10:06

ΔΤ ΛΗΞΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Αγαπητοί συνάδελφοι-σες,

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις του έτους 2023 λήγουν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ξεκινά η περίοδος των προσφορών οι οποίες επιτρέπονται όλο τον χρόνο εκτός από τις περιόδους των εκπτώσεων.

Επίσης με το άρθρο 6 του νόμου 4965/2022 (ΦΕΚ 162Α΄) επιτρέπεται πλέον η διενέργεια προσφοράς ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει κάθε κατάστημα.

Σημειώνουμε και τονίζουμε την υποχρεωτικότητα της αναγραφής διπλών τιμών (προγενέστερης και νέας) σε όλα τα είδη που βρίσκονται σε προσφορά (είτε στην βιτρίνα είτε εντός του καταστήματος) όπως και την ομαδοποίησή τους στο κατάστημα.

Τέλος εφιστούμε την προσοχή σας για άλλη μια φορά στο γεγονός ότι για την πόλη της Λάρισας δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο η αναγραφή ποσοστού % και η λέξη εκπτώσεις στην όποια επικοινωνία των προσφορών της επιχείρησης με το καταναλωτικό κοινό.

Η Διεύθυνση Εμπορίου, ως αρμόδια ελεγκτική αρχή, διενεργεί ελέγχους, όπως είναι φυσικό, για την τήρηση των κανόνων και την αποφυγή αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ επιχειρήσεων και παραπλάνησης των καταναλωτών.

Καθώς οποιαδήποτε παρέκκλιση από τους νομοθετημένους κανονισμούς των προσφορών μπορεί να θεωρηθεί ως παραπλανητική ενέργεια προς τον καταναλωτή, και επειδή υπάρχουν πολλές καταγγελίες, παρακαλούμε για την προσοχή σας στην αυστηρή τήρηση των διπλών τιμών σε όλα τα είδη σε προσφορά καθώς και στην μη ύπαρξη ποσοστού % προκειμένου να μην οδηγηθούν και άλλες επιχειρήσεις σε απαγορευτικά πρόστιμα.

           Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 info@eslarisas.gr

 2410 532 330