Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 10:17

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Το Επιμελητήριο  Λάρισας σε συνδιοργάνωση  με τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας και τους άλλους Εμπορικούς Συλλόγους του Νομού, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας και σε συνεργασία  με τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Λάρισας  διοργανώνουν ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 13/2/24, ημέρα Τρίτη.

Καλούμε όλα τα μέλη μας  μας την ΤΡΙΤΗ 13-2-24 στη Ν. Υ. Αιμοδοσίας του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Λάρισας από τις 8.30:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ., και από 18.00 έως  20.00 να βοηθήσουν σε αυτήν τη δράση, είτε προσφέροντας λίγο από το αίμα τους είτε φέρνοντας φίλους και γνωστούς που μπορούν να κάνουν το ίδιο.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πρόληψη, είναι ανώνυμη, είναι πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, είναι αγάπη στη ζωή και τη δημιουργία.

Ευελπιστούμε ότι θα έλθετε αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή.

Ακολουθούν οδηγίες για τον αιμοδότη:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ο αιμοδότης θα πρέπει να είναι ηλικίας 18-65 ετών, κλινικά υγιής, χωρίς πρόβλημα αναιμίας, χρόνιας αλλεργίας, πρόσφατο χειρουργείο, τατουάζ η βελονισμό (το τελευταίο τετράμηνο), οδοντιατρική επέμβαση (το τελευταίο 7ήμερο), και να μην είμαι άυπνος, νηστικός, ταλαιπωρημένος  .

Αν πρόκειται για αιμοδότη που παίρνει φάρμακα για αρτηριακή υπέρταση (πίεση), χοληστερίνη- τριγλυκερίδια , ουρικό οξύ κ.α. θα πρέπει να μην τα έχει πάρει για τουλάχιστον 24 ώρες.

Αν πρόκειται  για γυναίκα, θα πρέπει να μην έχει πρόσφατη εγκυμοσύνη, τον τελευταίο χρόνο. Να μη βρίσκεται σε περίοδο θηλασμού και να έχουν παρέλθει  τουλάχιστον 3 ημέρες από το τέλος της εμμήνου ρύσεως.

Σε πρωινή αιμοληψία θα πρέπει να έχει φάει πρωινό και υγρά, να έχει κοιμηθεί 6-8 ώρες το προηγούμενο βράδυ, να μην έχει πιει αλκοόλ (επιτρέπεται έως 1 ποτό, 1 μπύρα ή 1 ποτήρι κρασί) και να μην έχει πάρει αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα τύπου Depon, Ponstan  για τρία 24ωρα και ασπιρίνη για 5 ημέρες.

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

-Πολλά υγρά (νερό, χυμούς) και καλό γεύμα  την υπόλοιπη  ημέρα

-ΟΧΙ τσιγάρο και οδήγηση μεγάλης απόστασης για τουλάχιστον 1-2 ώρες μετά την αιμοδοσία

-ΟΧΙ αλκοόλ για τουλάχιστον 6 ώρες μετά την αιμοδοσία

-ΟΧΙ γυμναστήριο, βαριές δουλειές, ορθοστασία, ηλιοθεραπεία καθόλη την ημέρα.

Καλούμε όλα τα μέλη μας να γίνουν αιμοδότες!

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 info@eslarisas.gr

 2410 532 330