Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018 14:15

Η ΕΡΜΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ 2018

 

 

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας θέλοντας να συνδέσει το παλιό με το καινούριο κάνει μια προσπάθεια να αναβιώσει το έθιμο της οδού Ερμού, του παραδοσιακού εμπορικού δρόμου της πόλης.
«Η Ερμού όπως παλιά» δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την συμμετοχή των υποστηρικτών και των χορηγών μας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το Επιμελητήριο Λάρισας, η Συντεχνία Αρτοποιών Νομού Λάρισας,η Ο.Ε.Β.Ε(Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Θεσσαλίας) και η ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ, στηρίζουν ένθερμα και έμπρακτα την γιορτή αυτή.

Από τη δεκαετία του 1960 και μετά, κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, οι Λαρισαίοι απολάμβαναν την βόλτα τους και τα ψώνια τους καθώς και τη χαρά της μικρής γιορτής που διοργάνωναν οι έμποροι στον δρόμο αυτόν.

Έτσι λοιπόν για δεύτερη φορά φέτος, ύστερα από πολλά χρόνια, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας καλεί τους Λαρισαίους να συμμετέχουν και να χαρούν με τις οικογένειές τους στη γιορτή «Η Ερμού όπως παλιά». Η γιορτή θα ξεκινήσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 11:00 το πρωί και έως τις 17.00 το απόγευμα,πολύ μουσική, χορός, διασκέδαση, κεράσματα, διαγωνισμοί και πολλές εκπλήξεις θα πλημμυρίσουν την Ερμού.
Παράλληλα κρατώντας το έθιμο, ο Άγιος-Βασίλης θα μοιράζει στους επισκέπτες παραδοσιακούς καζαμίες και στα παιδιά ο Μάγος θα μοιράζει μπαλόνια, χαρτοπόλεμο και φρουφρου.
Ζεστό κρασί, καφές και γιορτινά κεράσματα θα υπάρχουν για όλους.Οι μικροί επισκέπτες με τη βοήθεια των ζαχαροπλαστών της ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΟΑΕΔ θα πλάθουν κουλουράκια που θα ψήνονται και θα σερβίρονται ζεστά.

Η γιορτή θα μεταδίδεται ζωντανά από την συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού Scanner FM 102,2 με την συμμετοχή dj που θα κρατήσει αμείωτο τον παλμό καθ όλη τη διάρκειά της.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων,η μπάντα του κ. Καραποστόλου η σχολή χορού Independence καθώς και ο γυμναστικός σύλλογος ΝΙΚΗ θα πλαισιώσουν επίσης τη γιορτή.

Μάγος,ξωτικά και νεράιδες θα δίνουν ρυθμό και κέφι για τους μικρούς μας φίλους.


Η γιορτή θα κορυφωθεί με μεγάλο διαγωνισμό με 2 μεγάλα δώρα, ένα ποδήλατο, χορηγία της Ποδηλατάδας και ένα διήμερο ταξίδι για 2 άτομα, χορηγία του Efilial Travel.


Από τη Γραμματεία του Συλλόγου

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 esl@otenet.gr

 2410 532 330


©2021 Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. All Rights Reserved.