Κυριακές

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας έπειτα από την συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/5/21, σχετικά με την απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 29922/13-05-2021 που προβλέπει την δυνατότητα λειτουργίας του λιανεμπορίου τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021, κατ΄ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης, αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τους συναδέλφους εμπόρους και επιχειρηματίες να παραμείνουν κλειστά και αυτή την Κυριακή 23 Μαΐου 2021.

Η αγορά της Λάρισας στην πλειοψηφία της, ακολούθησε το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου και παρέμεινε κλειστή την περασμένη Κυριακή 16 Μαΐου όπως επίσης και το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών ήταν ιδιαίτερα χαμηλό για τις μεγάλες αλυσίδες που παρέμειναν ανοιχτές.

Θα θέλαμε να δηλώσουμε για άλλη μια φορά την αντίθεση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας σε όποια επιπλέον Κυριακή πέραν τριών το χρόνο καθώς επιβαρύνουν με περισσότερα έξοδα τις επιχειρήσεις και δεν συνεισφέρουν στην αύξηση του τζίρου.

Δυστυχώς η πίεση που ασκούν τα εκπτωτικά χωριά και οι αλυσίδες πολυεθνικών προς την κυβέρνηση είναι τόσο έντονη και μεθοδευμένη ώστε σταδιακά να οδεύουμε προς απελευθέρωση των Κυριακών και του ωραρίου, αν και έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι κανένα από αυτά τα μέτρα δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα σταματήσει εδώ και ότι η Κυριακάτικη αργία θα διασφαλιστεί, ειδάλλως θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις.

Η Κυριακή ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει αργία.

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 info@eslarisas.gr

 2410 532 330