Ιστορικό Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

Σκοπός του συλλόγου είναι: η ανάπτυξη και η διάδοση του συνδικαλιστικού πνεύματος σε όλο και περισσότερα μέλη, η συνένωσή τους κάτω από τη σκέπη της οργάνωσης τόσο μαζικά όσο και κλαδικά υπό μορφή συμβουλευτικών κλαδικών τμημάτων, η συστηματική και επιστημονική μελέτη, αναζήτηση, παρακολούθηση, προώθηση και επίλυση κάθε θέματος που αφορά την τάξη και κυρίως η διαφύλαξη, προαγωγή και ανάπτυξη ως και η κοινωνική, επαγγελματική και ηθική εξύψωση αυτής, στα πλαίσια πάντοτε της ελεύθερης οικονομίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του γενικότερου εθνικού και κοινωνικού συμφέροντος, η συνένωση της εμπορικής τάξης της χώρας σε ενιαία οργάνωση για την καλύτερη επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στην οδό Φιλελλήνων 13 στο κέντρο της Λάρισας

Απαριθμεί 1500 και πλέον εγγεγραμμένα μέλη

Τα στοιχεία του φορέα είναι: Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, Φιλελλήνων 13, 41222, Λάρισα, τηλ. επικοινωνίας: 2410532330, φαξ: 2410532356, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., website: www.eslarisas.gr.

Περισσότερα για την ιστορία του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας θα βρείτε στο βιβλίο του κ. Γεωργίου Κραχτόπουλου, Επίτιμου Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, με τίτλο « Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, έτος ίδρυσης 1897, η ιστορία και οι δραστηριότητές του», 2001..

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις δράσεις, πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις, ενέργειες του συλλόγου τα τελευταία χρόνια:

 • Διοργάνωση δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων για τα μέλη του συλλόγου σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου με θέματα που αφορούν τις εμπορικές επιχειρήσεις (Δημόσιες σχέσεις, marketing, διαφήμιση, Η/Υ, διακόσμηση βιτρίνας, Τεχνικοί Ασφαλείας κ.α.)
 • Διοργάνωση επιδοτούμενων επιμορφωτικών προγραμμάτων για εργαζόμενους σε εμπορικές επιχειρήσεις (ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ)
 • Διοργάνωση δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων Δια Βίου Εκπαίδευσης ΕΡΜΕΙΟΝ και ΕΡΜΕΙΟΝ 2 σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, για τα μέλη.
 • Διοργάνωση δωρεάν επιμορφωτικών προγραμμάτων Δια Βίου Εκπαίδευσης  ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, για τα μέλη.
 • «Ενίσχυση της προσαρμοστικότητας του ανθρωπίνου Δυναμικού και των επιχειρήσεων» - Περιφέρεια Θεσσαλίας 29.580,00€. Άξονας προτεραιότητας 4.
 • Συμμετοχή σε επιδοτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για 127 εμποροϋπαλλήλους
 • Πρόγραμμα ADAPT – «Νέες μεθοδολογίες ανάπτυξης εμπορικών επιχειρήσεων»
 • Συμμετοχή στο «Αναπτυξιακό τουριστικό πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας»
 • Ημερίδα για το ηλεκτρονικό εμπόριο σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Αθηνών και την ΕΣΕΕ
 • Εκπόνηση μελέτης με θέμα « Εργασιακά προβλήματα εμποροϋπαλλήλων – πρόγραμμα εκπαίδευσης προσωπικού»
 • Εκπονήσεις διαφόρων μελετών σε ετήσια βάση σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, τα Σάββατα τους θερινούς μήνες, κ.α.
 • Συνεργασία ΕΣΛ με το επιμελητήριο και την Ιερά Μητρόπολη Λάρισας για την εκπόνηση διαφημιστικής καμπάνιας με σύνθημα «Στηρίξτε την τοπική αγορά της Λάρισας» και «Προτιμάτε τα προϊόντα του νομού μας»
 • Ενημέρωση και πρόσκληση για συμμετοχή των μελών στο πρόγραμμα «Συμμετέχω» : πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του ΟΑΕΔ για την πώληση προϊόντων με συγκεκριμένη και προκαθορισμένη έκπτωση στους ανέργους
 • Δημιουργία της δράσης «Στηρίζω και Κερδίζω» - παροχή συγκεκριμένης έκπτωσης με την επίδειξη σχετικής δωροεπιταγής, η οποία θα διατίθεται από τον ΕΣΛ μέσω των τοπικών εφημερίδων
 • Διοργανώσεις διαφόρων εκδηλώσεων-ομιλιών-ημερίδων με θέματα: ασφαλιστικό, ΟΑΕΕ, φορολογικό,  Οικονομία, Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ΤΕΜΠΜΕ, Ημέρα Καταναλωτή, Social Media & Marketing, κ.α. με σκοπό την ενημέρωση των μελών
 • Χριστουγεννιάτικες, αποκριάτικες, εκδηλώσεις, διοργάνωση επιδείξεων μόδας, συναυλίες, κληρώσεις, θέατρο δρόμου, κ.α. για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς
 • Βραβεύσεις φοιτητών παιδιών εμπόρων
      

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 esl@otenet.gr

 2410 532 330


©2021 Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. All Rights Reserved.