Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 13:26

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου, η ενημερωτική Ημερίδα για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο Λιανεμπόριο, που διοργανώθηκε από την ΕΣΕΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, το Επιμελητήριο, την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Λάρισας και τον Όμιλο EPSILON NET.

                Το έντονο ενδιαφέρον του εμπορικού κόσμου για την ομαλή εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο Λιανεμπόριο αποτυπώθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Επιμελητηρίου.
                Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν η αναλυτική παρουσίαση των αλλαγών που ισχύουν ήδη από 01/01/2024 για τους ιδιοκτήτες των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, με στόχο να γίνουν κατανοητές με πρακτικό και διακριτό τρόπο οι νέες υποχρεώσεις των ιδιοκτητών, καθώς και των εργαζομένων σε αυτές, όπως και των λογιστικών γραφείων που συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις.
                Εισηγητές της Ημερίδας ήταν ο κ. Ευάγγελος Χατζηπέτκος, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας της EPSILON NET και ο κ. Θάνος Παπαγεωργίου, Γενικός Διευθυντής της DIGINET και οι οποίοι επεξήγησαν με παραδείγματα το νέο πλαίσιο εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας και του ΕΡΓΑΝΗ II αλλά και ότι αφορούσε στη διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS ενώ απάντησαν στις ερωτήσεις των παριστάμενων εμπόρων σχετικά με κομβικά θέματα όπως η απολογιστική δήλωση αλλαγών ωραρίου, η οργάνωση χρόνου εργασίας και υπερωριών, οι προβλεπόμενες προθεσμίες και τα πρόστιμα.
                Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος στο χαιρετισμό του, ανέφερε τα εξής:

«Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας εποχής αλλαγών στον κόσμο της εργασίας, μιας εποχής που κινείται από την ψηφιακή καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο. Στο επίκεντρο αυτού του μετασχηματισμού, βρίσκεται η έννοια της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Πρόκειται για ένα θετικό μέτρο που εντάσσει τη σχέση εργοδότη και εργαζόμενου στην ψηφιακή εποχή, αλλά και μια σημαντική μεταρρύθμιση για την αγορά εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις και είναι ένα εργαλείο που προάγει τον υγιή ανταγωνισμό και την κανονικότητα. Θα πρέπει όμως να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην ψηφιοποιηθεί απλώς η γραφειοκρατία, αλλά να διευκολυνθούν οι εργασιακές σχέσεις με ένα σαφές πλαίσιο, ώστε η ψηφιακή κάρτα να μη γίνει μόνο ένα εργαλείο επιβολής προστίμων.

Η νέα εποχή πρέπει να μας βρει άρτια ενημερωμένους ώστε η μετάβασή μας σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο, να γίνει με ασφαλή και ομαλό τρόπο.

Θα ήθελα να επισημάνω λοιπόν την αναγκαιότητα της άμεσης, έγκυρης και επιστημονικής ενημέρωσης και πληροφόρησης από ειδικούς, καταρτισμένους πάνω στα θέματα αυτά».

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 info@eslarisas.gr

 2410 532 330