Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 15:11

Επιστολή ΕΣΕΕ στον Υπ. Εργασίας για άμεση ενεργοποίηση του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας Αυτοαπασχολουμένων του ΟΑΕΔ

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2020  

        Αρ. πρωτ.: Φ3 7964                

 

Προς

Υπουργό Εργασίας

κ. Γιάννη Βρούτση

 

ΘΕΜΑ:  Ενεργοποίηση των αποθεματικών του ειδικού λογαριασμού ανεργίας αυτοαπασχολουμένων

 

Η ΕΣΕΕ από την αρχή που ξέσπασε η κρίση η οποία προκλήθηκε με την εξάπλωση του κορονοϊού προσπαθεί με τη στάση της να συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.  Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησε ότι το κλείσιμο των περισσότερων εμπορικών επιχειρήσεων, ήταν μια πράξη απολύτως ενδεδειγμένη ούτως ώστε για μια ακόμα φορά το εμπόριο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

 

Ωστόσο γνωρίζουμε ότι η απόφαση αυτή θα έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για το παρόν και το μέλλον αυτών των επιχειρήσεων. Πολλοί συνάδελφοί μας θα απωλέσουν πλήρως το εισόδημά τους, με τεράστιες κοινωνικές οικονομικές συνέπειες.

 

Γι’ αυτό ακριβώς προτείνουμε να ενεργοποιηθεί άμεσα ο Ειδικός Λογαριασμός Ανεργίας ΟΑΕΔ ώστε να προστατευτούν οι επιχειρηματίες έμποροι οι οποίοι θίγονται.   Ως γνωστό από την 1η  Ιανουαρίου 2011 παράλληλα με τις μηνιαίες εισφορές κλάδου σύνταξης και κλάδου υγείας, έγινε υποχρεωτική  η καταβολή μίας  επιπλέον εισφοράς ύψους 10 ευρώ για όλους τους ασφαλισμένους παλαιούς και νέους.

 

Η μηνιαία αυτή καταβολή σκοπούσε στην επιχορήγηση αυτοαπασχολουμένων σε φάση πραγματικής ανεργίας. Θεωρούμε ότι η σημερινή ιδιαίτερα δύσκολη  κατάσταση απαιτεί την άμεση στήριξη των αυτοαπασχολούμενων από το λογαριασμό που θεσπίστηκε για καταστάσεις ηπιότερες από αυτές που βιώνουμε σήμερα.

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

                                                         

Γεώργιος Καρανίκας                                                         Νικόλαος Μπόνης

 

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 esl@otenet.gr

 2410 532 330


©2021 Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. All Rights Reserved.