Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 18:30

Ανακοίνωση για 15 Μαΐου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Λάρισας (ΟΕΒΕΛ) αναγκάζονται να ανακοινώσουν εκ νέου προς τα μέλη τους και προς τους φορείς της πόλης, μετά την εύλογη σύγχυση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες ως προς τη λειτουργία των καταστημάτων της Λάρισας κατά την 15η Μαΐου 2020, ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της Λάρισας και προστάτη των εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών, Αγίου Αχιλλείου ότι, η συγκεκριμένη ημέρα έχει ανακηρυχθεί ως καθολική τοπική αργία για τα καταστήματα.

Μάλιστα, προς προάσπιση και διαφύλαξη των συμφερόντων των μελών μας καταστηματαρχών, αφενός μεν συμβουλευτήκαμε τη Νομική μας Σύμβουλο, κα Γαλλιού Μαρία καθώς και τον Νομικό Σύμβουλο της ΕΣΕΕ, κ. Μέγγουλη Αντώνη, αφετέρου δε επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή ΣΕΠΕ Κεντρικής Ελλάδος, δηλαδή την αρμόδια ελεγκτική αρχή, κ. Ανδρέα Μίχο, οι οποίοι και μας επιβεβαίωσαν ότι το κλείσιμο των καταστημάτων της Λάρισας, κατά την 15η Μαΐου εκάστου έτους είναι υποχρεωτικό και αποτελεί θεσμοθετημένη τοπική αργία, δυνάμει Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ Α’ 109/24.4.1931).

Χρόνια μας πολλά υπό την προστασία του Πολιούχου μας, Αγίου Αχιλλείου.

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 esl@otenet.gr

 2410 532 330


©2021 Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. All Rights Reserved.