Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 10:30

Τα νέα μέτρα από το Σάββατο 19 Ιουνίου έως την Δευτέρα 28 Ιουνίου

Αγαπητοί συνάδελφοι!
Δημοσιεύτηκε η με αριθμό Δ1α/ΓΠοικ38197/18-6-2021 Υπουργική Απόφαση η οποία θέτει νέα όρια ισχύος των μέτρων για την δημόσια υγεία, από σήμερα Σάββατο, 19 Ιουνίου, μέχρι την μεθεπόμενη Δευτέρα, 28 Ιουνίου.
Τα μέτρα που εισάγει η νέα Υπουργική Απόφαση είναι τα εξής:
· Στα καταστήματα λιανικής και στα καταστήματα τροφίμων, η αναλογία χωρητικότητας προς πελάτη διαμορφώνεται πλέον στο ένα άτομο ανά 16 τμ. ενώ στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία παραμένει στον ένα πελάτη ανά 10 τμ. Οι εργαζόμενοι και το προσωπικό δεν υπολογίζονται για την τήρηση των ορίων αυτών.
· Στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η παρουσία έως 6 πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τμ.
· Συνεχίζεται η υποχρεωτική εβδομαδιαία διενέργεια self-test για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων λιανεμπορίου.
· Τα εστιατόρια, καφετέριες, αναψυκτήρια κλπ. θα λειτουργούν από τις 5:00 έως τις 1:15.
Εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρεωτική ανάρτηση εγγράφου με τον μέγιστο αριθμό εξυπηρετούμενων που επιτρέπεται να είναι εντός του καταστήματος
Γι' αυτό το λόγο σας επισυνάπτουμε το σχετικό δημιουργικό της ΕΣΕΕ, που μπορείτε να εκτυπώσετε και να αναρτήσετε, εφόσον κάνετε τους σχετικούς υπολογισμούς με τα νέα μέτρα.

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 info@eslarisas.gr

 2410 532 330


©2021 Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. All Rights Reserved.