Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017 12:53

Στον Αντιπεριφερειάρχη το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας – Τι συζήτησαν με τον Παπαδημόπουλο για τις εκπτώσεις

 


15 Νοεμβρίου 2017 - 15:29

Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλο επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος κ Χαράλαμπος Παπαδόπουλος και η Γραμματέας κ. Ελένη Λιάγκουρα του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν γενικότερα στην επιχειρηματικότητα, το παρόν και το μέλλον των εμπορικών καταστημάτων υπό τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας κατέθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη σχετικό υπόμνημα με τις προτάσεις του Συλλόγου, που αφορούν στις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους του έτους 2018, καθώς και στο θερινό ωράριο των καταστημάτων, επισημαίνοντας ότι ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων, δεν προσέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ότι θα πρέπει να καταργηθεί.
Ο κ. Παπαδημόπουλος δήλωσε ότι η απόφαση του Συλλόγου θα ληφθεί υπ’ όψιν, αφού εκφραστεί και η άποψη των υπολοίπων κατά τόπων Εμπορικών Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Σύμφωνα με τον Ν. 4446/2016 οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι προσδιορίζονται από την 1η έως και την 10η Μαΐου και από την 1η έως την 10η Νοεμβρίου εκάστου έτους, όπως άλλωστε προτείνεται στο υπόμνημα, καθώς και τα χρονικά διαστήματα από 1ης έως 5ης Μαρτίου και από 1ης έως 5ης Σεπτεμβρίου 2018, με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 6 Μαΐου και 4 Νοεμβρίου του επομένου έτους. Σημαντική διαφοροποίηση εντοπίζεται στην πρόταση για το θερινό ωράριο, για το οποίο η βούληση του Συλλόγου είναι να διαμορφωθεί ως εξής: Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή απόγευμα αντί από τις 17:30 έως 21:00, να λειτουργούν τα καταστήματα από τις 18:00 έως τις 21:30.

Πηγή Τι Νέα Λάρισα

Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε βάση καταστατικού, το 1916, με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής αυτής.

 

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα του ΕΣΛ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Φιλελλήνων 13, Λάρισα

 esl@otenet.gr

 2410 532 330


©2021 Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας. All Rights Reserved.